Filmas pēc kategorijas



Aktieri



Skaitām līdz trīs!

Kino programma "Black Matters. Laikmetīgas melnās* balsis kino", kas veidota sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā, piedāvā trīs augsti novērtētu filmu izlasi, kas aplūko melno* realitāti no trīs mākslinieciski augstvērtīgiem un neparastiem aspektiem.

Programmu iesāks 2021. gada filma "Skaitām līdz trīs!" (On the Count of Three) – sirsnīga un nervus kutinoša melnā komēdija šī vārdu savienojuma abās nozīmēs. Džeroda Karmaikla debijas filma aplūko pēdējo dienu divu pašnāvniecisku draugu dzīvēs – sociālās realitātes un pašizpausmes grūtības filmā savijas kā cilpā, kurai cauri tomēr spīd dzīvesprieks un dzīvotgribas apliecinājums.

28. marta seansā pirms filmas ielūkosimies izplatītākajos melno* identitāšu attēlošanas stereotipos un skatīsimies, kā mūsdienu melno* filmdaru veidotajos stāstos notiek šo stereotipu pārvērtēšana. Tāpat ievadā tiks runāts par valodu un slengu kā kopienas saistelementu tieši ASV kinematogrāfā.

"Melnā* kultūra" – ko ietver termins, ar kuru raksturojam kultūras un prakses, kas sastopamas no Dienvidamerikas līdz Austrālijai, no tradīcijām Āfrikā līdz urbāniem ritmiem lielpilsētās ASV? Šķiet, ka aiz termina jāliek atzīme un jāsāk saruna caur zemsvītras piezīmēm!

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Ieteikt filmu
Komentēt filmu "Skaitām līdz trīs!"
Vērtējums:
Komentārs:
Nedaudz par Tevi:
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅