Filmas pēc kategorijas



Aktieri



Priekšpostenis

"Priekšpostenis" - amerikāņu kara drāma pēc reāliem notikumiem, kuros kopā ar amerikāņu vienību piedalījās divi karavīri no Latvijas. "Kītinga priekšposteņa kauja" notika pirms 11 gadiem un bija īpaši asiņaina. Kinofilmā atainots karavīru patriotisms, varonība un pašaizliedzība pasaules drošības vārdā.
54 amerikāņu karavīriem, kuri atvairīja talibu briesmīgo uzbrukumu Kamdešā, 2009. gada 3. oktobris paliks atmiņā uz mūžu. Nomaļajā Afganistānas apgabalā talibi naktī ieņēma pozīcijas kalnu nogāzēs un no slēpņa uzbruka amerikāņu karavīriem Kītinga priekšpostenī. Rītausmā intensīva mīnmetēju un granātmetēju uguns tika raidīta uz amerikāņu militāro nometni. Apmēram 300 talibi uzbruka 54 amerikāņu un diviem latviešu karavīriem. Jau rītausmā gandrīz tūlīt krita novērošanas punkts, un 48. minūtē Kītinga nometnes perimetrs bija pārrauts trīs vietās.
Spēku un kara tehnikas pilnīgā nesamērība tikai uz neilgu laiku izsita amerikāņu karavīrus no līdzsvara. Nometnes militārajiem stratēģiem – leitnantam Kītingam (Orlando Blūms) un seržantam K. Romešam (Skots Īstvuds) kopā ar vienību ir jāsagrupē spēki, nesagrautajos slēpņos jāazstāvas ielenkumā un jāpāriet pretuzbrukumā. Nav laika gaidīt papildspēkus... Tagad viņiem ir tikai viens mērķis – izdzīvot...

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Ieteikt filmu
Komentēt filmu "Priekšpostenis"
Vērtējums:
Komentārs:
Nedaudz par Tevi:
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅