Filmas pēc kategorijas



Aktieri



Nina un eža noslēpums

Nina un eža noslēpums plakāts
Desmit gadus vecā Nina ar aizrautību klausās tēta stāstos par drosmīgu ezi, kurš var būt viss – sākot ar lielisku motivētāju un beidzot ar masieri. Viņas dzīve sagriežas kājām gaisā, kad tētis zaudē darbu vietējā rūpnīcā. Nina padzird nostāstu, ka tēta bijušajā darba vietā glabājas “nozagta nauda”. Kopā ar labāko draugu tiek kaldināts Robina Huda plāns: atgūto bagātību viņi nodos tēta kolēģiem, kuri ir zaudējuši darbu. Kā, lai to paveic, ja laupījumu rūpīgi uzmana sargsuns? Bez šaubām, uzdevums nav tas vieglākais – ezis viņiem noteikti palīdzēs!

Ar taisnīgumu pakrūtē, piedzīvojumu kāri un uzticību tuvākajiem – šādu cilvēcīgu galveno varoni ar izmeklētājas kāri radījuši franču animācijas pionieri Felisioli un Gaņols. Vietējie skatītāji, iespējams, atminēsies šī režijas tandēma iepriekšējās filmas – “Mazais spoku detektīvs” (2016) vai “Kaķis Parīzē” (2010), kas tika nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai “Oskars”. Jaunākais darbs, kas izrādīts Ansī, Lokarno un citviet, tapis zīmētās animācijas tehnikā un, kā piesaka paši autori, tajā ir lērums “grafisku pārsteigumu” un pagājušā gadsimta pieskārienu. Filma ir dēkaiņu ekrāna medus – sirdsgudrs un asprātīgs kinostāsts kā mazākajiem, tā lielākajiem par to, ko nozīmē palīdzēt citiem un allaž meklēt risinājumu.

Filma iekļauta RIGA IFF 2023 KIDS“ REEL programmā.
Ieteikt filmu
Nina un eža noslēpums foto 2 Nina un eža noslēpums foto 3 Nina un eža noslēpums foto 4 Nina un eža noslēpums foto 5 Nina un eža noslēpums foto 6 Nina un eža noslēpums foto 7 Nina un eža noslēpums foto 8 Nina un eža noslēpums foto 9 Nina un eža noslēpums foto 10 Nina un eža noslēpums foto 11
IMDB.com filmas reitings:7.0/10
Komentēt filmu "Nina un eža noslēpums"
Vērtējums:
Komentārs:
Nedaudz par Tevi:
Vietnes lietošanas noteikumi
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅