Filmas pēc kategorijas



Aktieri



Lauku ļaudis

Lauku ļaudis plakāts
Divu gadsimtu mija. Mainoties gadalaikiem, vietējo Lipces ļaužu dzīve ir pakārtota ražai un dabas vēlībai, ciemata dzīve – likumiem un paražām. Jaunās zemnieces Jagnas nākotni diktē ģimene – viņa ir spiesta kļūt par sievu turīgajam Macejam, lai gan viņas sirds pieder precinieka dēlam Antekam. Vēloties saglabāt savu neatkarību, viņa kļūst par vietējo skaudības un naida objektu: jo vairāk meitene pretosies, jo vairāk sagraus ierasto kārtību.

Animācijas režisori Kobiela Velšmane un Velšmans pirms vairākiem gadiem īstenoja ambiciozu eļļas gleznu animācijas projektu – tika iesaistīti 115 mākslinieki, tiem radot 65 000 kadru, kas darināti ar rokām. Tā tapa animācijas pilnmetrāžas filma “Mīlošais Vinsents” (2017) par mākslinieku Vinsentu van Gogu, kas saņēma “Oskars” nomināciju. Turpinot strādāt tādā pašā tehnikā, abus aizrāvis 1924. gadā Nobela prēmiju saņēmušā literāra Vladislava Reimonta romāns par jaunas sievietes likteni laika, dabas un uzskatu griežos. Šoreiz, iesaistot māksliniekus no Polijas, Serbijas un Ukrainas, radīta pārlaicīga, gleznieciska teiksma par cilvēka postošo un dziedējošo iedabu, tai rodot radniecīgas motīvu brāzmas ar latviešu Blaumaņa un Virzas darbiem.
Filma iekļauta RIGA IFF 2023 programmā.
Ieteikt filmu
Lauku ļaudis foto 2 Lauku ļaudis foto 3 Lauku ļaudis foto 4 Lauku ļaudis foto 5 Lauku ļaudis foto 6 Lauku ļaudis foto 7 Lauku ļaudis foto 8 Lauku ļaudis foto 9 Lauku ļaudis foto 10 Lauku ļaudis foto 11 Lauku ļaudis foto 12 Lauku ļaudis foto 13
IMDB.com filmas reitings:7.9/10
Komentēt filmu "Lauku ļaudis"
Vērtējums:
Komentārs:
Nedaudz par Tevi:
Vietnes lietošanas noteikumi
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅