Filmas pēc kategorijas



Aktieri



Jaukās dienas

Jaukās dienas plakāts
Klusais Hirajama ceļas rītausmā, uzvelk darba drēbes, nopērk dzēriena kārbu, iesēžas savā mikroautobusā un dodas uz pilsētu. Viņš tīra Tokijas sabiedriskās tualetes, it kā tās būtu svēta vieta un viņa darbs būtu rituāls. Reizēm Hirajama sēž parkā un ēd sviestmaizi, reizēm pacietīgi palīdz kādam vieglprātīgam kolēģim. Pēc darba braucot mājup, viņš apstājas pirtī, mašīnā klausās Petijas Smitas un Vena Morisona dziesmas, pirms gulētiešanas lasa Viljamu Folkneru un Patriciju Haismitu. Nākamajā rītā viņš ceļas rīta agrumā un atkal dara to pašu. Hirajamas smaids nepazūd, jo viņš vienkārši bauda dzīvi.

Šī Vima Vendersa filma atbruņos pat rūdītākos ciniķus, un režisors kārtējo reizi pierāda, ka viņam piemīt unikāla spēja pārvērst dzīves prozu dzejā. Taču šī nav dzejnieka, bet gan dokumentālista filma, katrā faktūrā un formā tiek atklāts kaut kas jauns. Kannās Vendersam piešķirta Ekumeniskās žūrijas balva, aktieris Kodzi Jakuso atzīts par labāko aktieri.
Ieteikt filmu
oHo.lv eXpertu kopējais vērtējums:7.50/10
oHo.lv sieviešu vērtējums:6.00/10
oHo.lv vīriešu vērtējums:9.00/10
IMDB.com filmas reitings:7.9/10

Komentāri par filmu Jaukās dienas

9
Bazhix  (vīrietis, 43) Īsti piemērota vidējam oho lietotājam. Kā tur dziedāja Bērziņš - arī viens var skaitīt zvaigznes, arī viens var laimīgs būt.. :) Viens mīnuss - varēja īsāk :) 2024-01-08 16:37
6
Oliivija
sieviete, 65
2024-01-18 17:21
Komentēt filmu "Jaukās dienas"
Vērtējums:
Komentārs:
Nedaudz par Tevi:
Vietnes lietošanas noteikumi
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅